VB Luchtvering

Een Luchtveersysteem is tegenwoordig een steeds belangrijker aspect om toe te passen in de lichte bedrijfswagenbranche. Bij Ellermeyer passen we een luchtveersysteem onder andere toe voor rolstoelvervoer servicevoertuigen, reddingsvoortuigen zoals ambulancesen, brandweerauto’s, personenvervoer, dierentransport, campers en autotransport. Luchtvering draagt bij aan meer comfort, een betere wegligging en biedt de mogelijkheid om een voertuig eenvoudig te laten zakken en stijgen.


Contact

Ellermeyer heeft een sterke samenwerking met VB-Airsuspension. VB-airsuspension is – als één van de weinige in Europa – producent van een zeer divers pakket van verschillende soorten luchtveringsystemen. Alle toepassingen worden door onafhankelijke partijen regelmatig getest en alle producten zijn TüV gecertificeerd. Ellermeyer is dealer van VB en heeft ruime ervaring met montage op een divers wagenpark.

Een goed veersysteem moet zowel veerkracht als demping bezitten, zodat u als chauffeur stabiliteit en comfort kunt ervaren. Hiervoor is elke auto uitgerust met vering (schroefvering, bladvering of torsievering) en schokdempers. De vering onder het voertuig zorgt ervoor dat niet iedere hobbel in het wegdek rechtstreeks
op de inzittende en/of lading wordt overgedragen. De schokdempers dempen de bewegingen van de veren.
Zonder schokdempers zou het voertuig namelijk blijven deinen.

Volledige luchtvering is een automatische, regelbare oplossing voor een veerprobleem, waarbij de bestaande
blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. De volledige luchtvering kan afhankelijk
van het merk en type voertuig voor zowel de voor- als de achteras worden geleverd.

Hulpluchtvering is een veersysteem dat de bestaande vering van het voertuig ondersteunt en op die manier de
veerproblemen kan oplossen. Het hulpluchtveersysteem wordt tussen de originele bladveren en het chassis van het
voertuig gemonteerd. De hulpluchtvering is beschikbaar voor de achteras van het voertuig.

Dit zijn veersystemen die de bestaande vering ondersteunen of verzwaren om zo het veerprobleem op te lossen. De hulp- en verzwaarveren worden bij bestaande bladvering/schroefvering gemonteerd of vervangen de originele schroefvering. Beide systemen zijn beschikbaar voor zowel de voor- als de achteras.

OPS is een asgewichtsmeetsysteem dat geschikt is voor LCV’s met een staalvering en een maximaal brutogewicht (GVW) tot 7,5T.

OPS biedt een ingebouwd weegsysteem voor lichte bedrijfsvoertuigen met zowel de GVW als de individuele asbelastingen. OPS onderscheidt zich door voertuigspecifieke hardware en software en montage zonder boren, lassen, slijpen of zagen op het voertuig.

Dit resulteert in een nauwkeurigheid van> 98%, ook als gevolg van dynamische kalibratie.