Met rolstoel achter het stuur

Met de rolstoel in de auto en tevens achter het stuur plaatsnemen is allemaal mogelijk. Bij Ellermeyer hebben we diverse oplossingen zoals een rolstoelbus voor het vervoer van één of meerdere personen die in een rolstoel zitten. Daarnaast bieden we door het toepassen van de laatste technieken ook verschillende mogelijkheden om zelf achter het stuur plaats te nemen en zelf de auto te besturen. Deze rolstoelauto’s worden geheel individueel aangepast aan uw lichamelijke beperking. Denk hierbij aan het zelfstandig in de auto komen en zelf achter het stuurwiel plaats te nemen zonder dat u uit de rolstoel hoeft. Afhankelijk wat u zelf verder wel of niet kan passen we de auto verder op u aan. Bij Ellermeyer hebben we alle faciliteiten hiervoor in huis zodat we samen met u op een zeer persoonlijke manier de beste oplossing kunnen bieden.Van instap tot een complete rolstoelauto. Een goed voorbeeld is de joystickauto waarbij we de bediening van diverse instrumenten en het besturen van de auto zelf, geheel laten bedienen door een slim geplaatste joystick.


Contact

Ellermeyer bouwt voor zowel particulieren als voor bedrijven in persoenenvervoer, autobussen om tot rolstoelbus. Een rolstoelbus is geschikt voor het veroveren van één of meerdere personen die in een rolstoel zitten. Over het algemeen is het mogelijk om 3 tot maximaal 6 personen te vervoeren met een rolstoelbus. Dit is deels afhankelijk van de afmetingen van de passagiers en de rolstoel waarin zij zitten.

Het ombouwen van een bus tot rolstoelbus bevat onder andere een nieuwe vloer, eventueel aangepaste binnen- / hemelbekleding, een inrijplatform of rolstoellift, een systeem om de rolstoel vast te zetten en zorgen voor de aanwezigheid van een automatische 3-punts autogordel.

De ombouw wordt altijd op de wensen van de klant afgestemd. Ellermeyer biedt diverse oplossingen voor het rolstoelvervoer in een bus. Denk hierbij aan de inbouw van een flexibele vloer zodat u altijd de gewenste configuratie kunt samenstellen voor het vervoer van meerdere personen. Tevens is het bij Ellermeyer mogelijk om luchtveringssystemen in te laten bouwen dat bijdraagt aan meer comfort tijdens het vervoer. Geschikt voor zowel rolstoel vervoer als voor standaard personen vervoer.

Een rolstoelauto is een geheel ander concept dan een rolstoel in de auto meenemen. In een rolstoelauto gaan wij er bij ellermeyer van uit dat u met rolstoel en al in de auto of bus kan plaatsnemen. Zowel als bijrijder als bestuurder! Bij een rolstoelauto gaat het er vaak om dat u zelfstandig in de auto komt en zelf achter het stuur zit. Ellermeyer heeft hiervoor onder andere het paravan stuurwiel ontwikkelt die het zelfstandig rijden nog eenvoudiger maakt. Daarnaast hebben we bij Ellermeyer de ervaring om slimme rolstoelbussen te maken waarin we slimme systemen toepassen zodat de rolstoelbussen optimaal gebruikt kunnen worden voor personen vervoer.

Bent u rolstoelgebonden en wilt u zelf graag autorijden, dan is een joystick, een fietsstuur of een ministuur van Paravan de oplossing voor uw individuele mobiliteit. Het Drive By Wire systeem van Paravan biedt u oplossingen als uw bewegingsmogelijkheden beperkt zijn. Ellermeyer aanpassingen is dealer van het elektronisch-digitale besturingssysteem.

Sinds 2009 is Paravan wereldwijd marktleider voor aangepaste voertuigen voor gehandicapten. Vandaag de dag kan Paravan rekenen op een een actief netwerk bestaande uit experts op het gebied van geneeskunde, onderzoek, bedrijfsleven en de politiek. Dagelijks leert men bij van de ervaringen van onze klanten op een dagelijkse basis. Bij Paravan werken momenteel 140 medewerkers en hebben ze een uitgebreid netwerk van vestigingen en partners over de hele wereld – zelfs in Australië en Nieuw-Zeeland. Maar één ding is constant gebleven – de voldoening die ontstaat om in staat te zijn iets nuttigs te blijven doen.

Een auto zelf willen besturen, veelal in uw eigen rolstoel, kan onder andere door het stuurwiel te vervangen voor een joystick. Wij noemen dit een joystickauto. Bij Ellermeyer werken we met het Paravan systeem. Door dit systeem in de auto in te bouwen, is het mogelijk om de auto via bijvoorbeeld met een joystick te besturen. De joystick is echter slecht een van de vele toepassingen. Indien u bewegingsmogelijkheden beperkt zijn, kijken we bij ellermeyer naar de beste oplossing. Dit kan een joystick besturing zijn maar ook besturing door middel van een fietsstuur of een ministuur. Lees meer over het inbouwen en de mogelijkheden van het Paravan systeem.