Rolstoel meenemen

De rolstoel meenemen in de auto kan op diverse manieren. Geen situatie is hetzelfde, daarom biedt Ellermeyer diverse autoaanpassingen zodat u eenvoudig de rolstoel in de auto kan meenemen.

De daklift of interieurlift is uitermate geschikt voor de wat lichtere rolstoelen. Deze wordt meestal gemonteerd in auto’s of bussen met een zijschuifdeur. Met de kofferbaklift is het mogelijk om eenvoudig de rolstoel of scootmobiel in en uit de auto van de auto worden getild.


Contact

Een kofferbaklift is ideaal als u in een rolstoel zit of rijdt in een scootmobiel en deze graag zelf wilt meenemen.

Wat zijn kofferbakliften?

Een kofferbak lift stelt u in staat om de rolstoel of scootmobiel met behulp van een in de kofferbak gemonteerde lift eenvoudig in de auto te hijsen. Er wordt aan de rolstoel of scootmobiel een hijspunt aangebracht. Hierbij wordt rekening gehouden dat tijdens het hijsen de rolstoel of scootmobiel in balans blijft hangen. De kabel van de lift wordt aan dit hijspunt bevestigd en omhoog getild zodat de rolstoel of scootmobiel eenvoudig in de kofferbak van de auto te plaatsen.
Bij Ellermeyer werken we met diverse type liften. Het type lift dat we bij Ellermeyer uiteindelijk monteren hangt af van uw dagelijks gebruik, het gewicht en uiteraard het type auto. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.

Een daklift is de perfecte oplossing voor het meenemen van uw rolstoel. De daklift wordt zoals het woord het al zegt, op het dak van de auto gemonteerd.

Kunt u uw rolstoel in de auto laden als de rolstoel naast uw staat en u net in de autostoel achter het stuur heeft plaats genomen?

Ellermeyer heeft een goede ervaring voor het leveren en monteren van een daklift.

Een daklift is een uitstekende oplossing voor het zelf meenemen van een opvouwbare, handbewogen rolstoel. De daklift wordt manueel bediend met een handschakelaar. Door het bevestigen van een haak wordt de rolstoel in 30 seconden automatisch omhoog gehesen in de box op het dak van de auto. Deze box wordt gemonteerd met speciaal op uw type auto afgestemde bevestigingsmaterialen. Uiteraard is deze box waterdicht zodat de rolstoel ook tijdens transport optimaal beschermd is.

De Hermes interieurlift is gemonteerd aan het plafond. Nadat de bestuurder de transfer van rolstoel naar autostoel gemaakt heeft kan de rolstoel in de auto, net achter de voorstoelen getild worden.

Deze lift is er om handbewogen rolstoelen/kleine scootmobielen in een auto met zijdeur te tillen.

De AbiLoader is een kofferbaklift waarbij de robotarm de rolstoel naast het portier kan neerzetten. Rijdt u een handbewogen rolstoel en wilt u deze graag in de kofferbak van uw auto meenemen? Dan kan met een robotarm! De Abi-Loader is een product uit Nieuw-Zeeland en kan tot maximaal 32 kg tillen.

Deze rolstoelliften van Italiaanse bodem zijn volledig automatisch en worden geactiveerd met een bedieningskastje. Autolift rolstoelliften zijn bijzonder stabiel en betrouwbaar en hebben en modern design. Ze zijn uitgerust met alle veiligheidsvoorzieningen.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en gewenste maatvoering wordt de meest geschikte uitvoering bepaald.