lichamelijke beperking

Auto rijden met een lichamelijke beperking. Ellermeyer biedt voor elke vorm van mobiliteit een oplossing. Het maakt niet uit of u zelf wilt rijden of als passagier. Elk mens, elke situatie is anders en elke oplossing moet daarom anders zijn. En die perfecte oplossing weet Ellermeyer autoaanpasssingen altijd weer te vinden. Het maakt niet uit welke (lichamelijke) beperking u heeft, welke behoefte u heeft en welk voertuig u heeft. In samenspraak met uw wensen en mogelijkheden bedenken en voeren wij simpele aanpassingen uit zoals het aanpassen van een gashendel tot zeer gecompliceerde projecten zoals het besturen van de auto met een hand d.m.v. een joystick besturing. Uitgangspunt is mobiliteit ook voor u individueel te maken zodat u de vrijheid kunt ervaren te gaan en staan waar u wilt ondanks uw lichamelijke beperking. Wij bieden oander meer oplossingen voor gas gevenremmensturenschakelaars bedienenveilig alles kunnen zien en zelfs electronisch hulp bij het autorijden.

Ellermeyer aanpassingen ontwikkeld en werkt uitsluitend met producten die voldoen aan alle Europese richtlijnen en van de beste kwaliteit.


Contact

Gas geven kan lastig zijn als u problemen heeft met het bedienen van het standaard gaspedaal. Ellermeyer kan uw auto dusdanig aanpassen dat u toch veilig kan gas geven.

Segment of Handgas
Veel voorkomende aanpassingen zijn het toepassen van Segmentgas of Handgas. U geeft dan gas door middel van het naar u toe trekken van een hendel die wij aan het stuur monteren. Deze handel neemt de functie van het gaspedaal over.

Gas links en rechts opklapbaar
In combinatie met het monteren van segmentgas. Door het opklappen van het gaspedaal heeft u meer beenruimte tot uw beschikking tijdens het rijden. Maar mocht een andere gebruiker de auto gebruiken dan kan met een eenvoudige handeling het gaspedaal weer wordt uitgeklapt.

Remmen tijdens het autorijden is lastig als u een lichamelijke beperking heeft. Wij bieden diverse oplossingen zoals een handbedrijfsrem of een remslof.

Handbedrijfsrem
Een handbedrijfsrem is een simpele praktische oplossing bij onvoldoende kracht in uw benen of voeten om het rempedaal volledig te kunnen bedienen. Remmen doet u dan door middel van het van u  afduwen van een hendel die gemonteerd wordt op het stuur. De hendel kan links of rechts op uw stuur worden bevestigd en is tevens opklapbaar.

Remslof
Heeft u nog wel wat kracht in uw voeten of benen maar is de coördinatie wat minder tijdens het remmen dan is de remslof een goede oplossing.? De remslof is een schoenafdruk met opstaande randen waarin de voet geplaatst wordt en niet meer kan wegschuiven bij het remmen.

Elektronisch autorijden houdt in dat wij de auto zodanig aanpassen dat u ondank uw beperking toch in staat bent de auto te besturen. Bent u rolstoelgebonden en wilt u zelf graag autorijden, dan is een joystick, een fietsstuur of een ministuur van Paravan de oplossing voor uw individuele mobiliteit. Het Drive By Wire systeem van Paravan biedt u oplossingen als uw bewegingsmogelijkheden beperkt zijn. Ellermeyer aanpassingen is dealer van het elektronisch-digitale besturingssysteem.

De verplichte schakelaars in uw voertuig kunnen wij aanpassen op diverse manieren. We kunnen de bedieningen (ruitenwisser, richtingaanwijzer etc) verplaatsen naar de andere kant van het stuur of naar het zijportier.

Stuurknop
Met een stuurknop met alle bedieningsfuncties hierin verwerkt kunt u alles bedienen zonder het stuur los te laten.