Stopknop voor de automaat

Heeft u een lesauto met automaat en wilt u dubbele bediening laten inbouwen? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan of u een Stopknop (stopschakelaar) nodig heeft. Ellermeyer bouwt deze stopknop vakkundig voor u in, geheel volgens de technische voorschriften van het CBR. Dit doen we gelijktijdig bij de in- of ombouw van een dubbele bediening voor de automaat..

Zo werkt de Stopknop
Ellermeyer monteert de stopknop bij het rempedaal op de dubbele bediening. Wanneer de instructeur het rempedaal krachtig intrapt (noodstop), schakelt de stopknop de motor direct uit. Ook wanneer de leerling het gaspedaal blijft intrappen, zal de auto dus niet meer rijden. De overige functies, remlichten, verlichting en richtingaanwijzer, blijven wél werken.

Wanneer is een stopknop verplicht?
Als u een motormanagementverklaring heeft ontvangen van de importeur, via uw merkdealer, mag u GEEN stopknop laten installeren. Wanneer u die verklaring niet heeft, dient er ALTIJD een stopknop te worden geïnstalleerd. Dit geldt voor alle auto’s worden ingezet voor rijlessen voor het rijbewijs B en B/E.

Kijk op de website van het CBR voor meer informatie

LET OP !

Het activeren van een stopknop is een uiterste veiligheidsvoorziening die technisch doorgaans niet bevorderlijk is voor het voertuig. Ellermeyer accepteert geen enkele verantwoordelijk en aansprakelijkheid voor enigerlei schade die voortvloeit uit het gebruik ervan. Wilt u meer weten over de regels en technische gegevens omtrent de stopknop, onze medewerkers adviseren u graag.

Bij een volledig elektrisch voertuig moet u altijd over een ondertekende verklaring beschikken. Heeft u die niet in uw bezit, dan mag het voertuig niet worden ingezet voor CBR-rijexamens.