//luchtveersysteem – vb airsuspension
luchtveersysteem – vb airsuspension2017-07-12T16:33:32+00:00

luchtveersysteem

Een Luchtveersysteem is tegenwoordig een steeds belangrijker aspect om toe te passen in de lichte bedrijfswagenbranche. Bij Ellermeyer passen we een luchtveersysteem onder andere toe voor rolstoelvervoer, servicevoertuigen, reddingsvoortuigen zoals ambulances en brandweerauto’s, personenvervoer, dierentransport, campers en autotransport.

Luchtvering draagt bij aan meer comfort, een betere wegligging en biedt de mogelijkheid om een voertuig eenvoudig te laten zaken en stijgen.

Ellermeyer heeft een sterke samenwerking met VB-Airsuspension. VB-airsuspension is -als één van de weinige
in Europa- producent van een zeer divers pakket van verschillende soorten luchtveringsystemen. Alle toepassingen worden door onafhankelijke partijen regelmatig getest en alle producten zijn TüV gecertificeerd.

Een luchtveersysteem is beschikbaar in diverse uitvoeringen. Naast het meest gebruikte volledige luchveersysteem is er ook een hulp luchtveringsysteem en kunnen we eventueel de standaard af fabriek vering vervangen door een aangepast schroefveersysteem.

Rolstoelvervoer

Rolstoelvervoer

Voertuigen voor iedereen toegankelijk, dankzij luchtvering.

Een groot voordeel van onze luchtvering is dat hiermee uw voertuig zeer diep kan zakken. De verkleinde inrijhoek vergemakkelijkt het naar binnen rijden met een rolstoel. Een bijkomend voordeel is dat er een kortere oprijklep kan worden toegepast. Dit vermindert het gewicht en het verbetert het achteruitzicht van de chauffeur.

Constante rijhoogte
De gewichtsverdeling van een voertuig beladen met een rolstoel is niet optimaal. De originele vering kan hierdoor gaan “hangen”, hierdoor neemt het rijcomfort sterk af. VB-Airsuspension heeft hiervoor de oplossing, onze elektronische rijhoogteregeling zorgt ervoor dat uw voertuig altijd de optimale rijhoogte heeft. Bij een onevenwichtige of maximale belading zal de achterkant dus niet gaan ‘hangen’.

Comfort voor rolstoelgebruiker
De rolstoel is veelal gesitueerd op de achteras van uw voertuig, met de standaard vering is deze positie zeer oncomfortabel en kan zorgen voor een onprettige rijervaring. Dankzij onze luchtvering neemt het rijcomfort sterk toe zodat zowel de bestuurder van de auto als de mensen in de rolstoel zich prettig voelen tijdens de rit.

VB-Airsuspension werkt samen met de volgende voertuigfabrikanten van rolstoel toegankelijke voertuigen (Wheelchair Accessible Vehicles):

1 Renault
2 Mercedes-Benz
3 Volkswagen

Reddingsvoertuigen

Reddingsvoertuigen

Veiligheid en comfort, voor als iedere seconde telt.

Bergingsvoertuigen, ambulances en brandweervoertuigen hebben twee dingen gemeen; er is veel (zwaar) gereedschap aan boord en in geval van een oproep moet men zo spoedig mogelijk ter plaatse zijn. Dat laatste is alleen mogelijk bij een goed sturend maar vooral veel vertrouwend wekkend voertuig. Men is dus op zoek naar de rijgedrag van een sportauto, gecombineerd met een hoog laadvermogen en maximaal comfort voor bijrijder en patiënt.

Controle en beheersbaarheid
Bij spoed oproepen wil de chauffeur zich maar op één ding richten; “de weg”. De VB-FullAir luchtveringsystemen zorgen ervoor dat de auto stabiel en bestuurbaar blijft onder alle omstandigheden, ook bij zware belading.

Eenmaal op de plaats van bestemming vergemakkelijkt deVB-FullAir 2C of 4C luchtvering het in- en uitladen, dankzij de knielfunctie van het voertuig. Daarbij is het met de speciale branche ontwikkelde software zelfs mogelijk om standaard hoogtes in te stellen voor bijvoorbeeld het uitladen van de patiënt op de stretcher.

Servicevoertuigen

Uw mobiele werkplaats op wielen, constant en beheersbaar.

Servicevoertuigen zijn eigenlijk mobiele werkplaatsen. Naast een heel scala aan specialistische apparatuur biedt het voertuig voldoende ruimte om in te werken. Om de klant optimaal van dienst te zijn is er afdoende voorraad aan boord.

Luchtvering tegen “scheefhangen”
Een asymetrische belading van een servicevoertuig, kan leiden tot “scheefhangen” van het voertuig. Zeker in geval van zware items zoals keukenbladen, glas, steen of zelfs een werkbank kan de belading zorgen dat het voertuig optisch naar één kant overhelt. Dit “scheefhangen” zorgt er niet alleen voor dat de berijder continu moet corrigeren tijdens het rijden (iets wat vermoeiend kan zijn), tevens draagt het bij aan een onveilige situatie bij het remmen. Een noodstop kan dan onverhoopt leiden tot een eindstop.

VB-Airsuspension adviseert om bij een dergelijk gebruik van het voertuig in ieder geval hulpluchtvering of volledige luchtvering te monteren. Het 2-kamersysteem zorgt er  voor dat het voertuig automatisch horizontaal afgesteld wordt, waarmee de veiligheid van het voertuig vergroot wordt.

Aanbeveling

Voor uw servicevoertuig raden wij de volgende producten aan:

Dierentransport

Maximaal comfort voor uw dierbare bezit op 4 benen.

Paardentransport
Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van paardentransport. Waar je vroeger op wedstrijden veelal trailers of grote paardenvrachtwagens zag staan, worden deze tegenwoordig vaak ingeruild voor handzamere compacte paardenvrachtwagens. Deze paardenvrachtwagens hebben een groot voordeel dat ze te besturen zijn met een B-rijbewijs.

Wanneer u een paardenvrachtwagen gaat kopen, dan is zowel uw comfort maar zeker het comfort van uw paarden van groot belang. Onze luchtvering zorgt ervoor dat er rust wordt gebracht in uw voertuig. Naast de voordelen voor u als bestuurder is dit ook zeer belangrijk voor uw paard, door de rust in het voertuig blijft uw paard ook rustig. 

Vele leveranciers van paardenwagens bouwen de voertuigen zelfs volledig op maat naar uw wensen.

Om er zeker van te zijn dat u beschikt over het maximale comfort voor zowel uzelf als voor het paard, kies dan voor luchtvering van VB-Airsuspension.

Een bijkomend voordeel is dat dankzij de knielfunctie van onze luchtvering de instap voor het paard een stuk minder steil is. Deze knielfunctie is zowel mogelijk voor de achterste as als de voor- en achteras samen.

Deze paardenvrachtwagens worden veelal gebouwd op het onderstel van de :
Renault Master
Fiat Ducato
Mercedes-Benz Sprinter

ellermeyer

 
direct contact: 020 3428383