//Rolstoel in de auto meenemen
Rolstoel in de auto meenemen2017-07-12T16:33:32+00:00

DE ROLSTOEL MEENEMEN

De rolstoel meenemen in de auto kan op diverse manieren. Geen situatie is hetzelfde, daarom biedt Ellermeyer diverse autoaanpassingen zodat u eenvoudig de rolstoel in de auto kan meenemen.

Zo kunt u met de handi floor eenvoudig uw rolstoel of scootmobiel in de auto rijden. De daklift of interieurlift is uitermate geschikt voor de wat lichtere rolstoelen. Deze wordt meestal gemonteerd in auto’s of bussen met een zijschuifdeur. Met de kofferbaklift is het mogelijk om eenvoudig de rolstoel of scootmobiel in en uit de auto van de auto worden getild.

Rolstoelbus

Ellermeyer bouwt voor zowel particulieren als voor bedrijven in persoenenvervoer, autobussen om tot rolstoelbus. Een rolstoelbus is geschikt voor het veroveren van één of meerdere personen die in een rolstoel zitten. Over het algemeen is het mogelijk om 3 tot maximaal 6 personen te vervoeren met een rolstoelbus. Dit is deels afhankelijk van de afmetingen van de passagiers en de rolstoel waarin zij zitten.

Het ombouwen van een bus tot rolstoelbus bevat onder andere een nieuwe vloer, eventueel aangepaste binnen- / hemelbekleding, een inrijplatform of rolstoellift, een systeem om de rolstoel vast te zetten en zorgen voor de aanwezigheid van een automatische 3-punts autogordel. (meer…)

Handi floor

ellermeyer autoaanpassingen handi floor rolstoel meenemen
ellermeyer autoaanpassingen handi floor rolstoel meenemen
ellermeyer autoaanpassingen handi floor rolstoel meenemen
ellermeyer autoaanpassingen handi floor rolstoel meenemen

De Handi Floor is een M1 en M2 geteste Aluminium vloer voor gebruik met (mini) taxibussen en rolstoelvervoer. De handi Floor is getest voor een minimale vloerlengte van 1 meter. De Handi Floor wordt vastgelijmd aan de vloer van de auto waardoor onnodige gaten in de vloer van het voertuig worden vermeden. Als U de Handi Floor gebruikt zijn de rails altijd 100% evenwijdig. Hierdoor kunnen de stoelen altijd perfect door de rails schuiven, als U de stoel configuratie wilt wijzigen. De vloer kan naar keuze geleverd worden met de traditionele Airline rails die U kunt gebruiken voor demonteerbare stoelen of rolstoel vastzet systemen. (meer…)

Auto interieurlift

Een interieurlift om de rolstoel mee te nemen

Een interieurlift is geschikt voor personen die de rolstoel in de auto willen meenemen, maar voor wie de lichamelijke inspanning om de rolstoel in de auto te tillen te zwaar is. De interieurlift is gemaakt voor mensen die wel zelfstandig vanuit de rolstoel in de auto kunnen plaats nemen maar hulp nodig hebben om de rolstoel vervolgens in de auto te krijgen.

De interieurlift kan in diverse auto’s ingebouwd worden. (meer…)

Kofferbaklift

ellermeyer kofferbaklift voor rolstoel of scootmobiel

Een kofferbaklift is ideaal als u in een rolstoel zit of rijdt in een scootmobiel en deze graag zelf wilt meenemen.

Wat zijn kofferbakliften?

Een kofferbak lift stelt u in staat om de rolstoel of scootmobiel met behulp van een in de kofferbak gemonteerde lift eenvoudig in de auto te hijsen. Er wordt aan de rolstoel of scootmobiel een hijspunt aangebracht. Hierbij wordt rekening gehouden dat tijdens het hijsen de rolstoel of scootmobiel in balans blijft hangen. De kabel van de lift wordt aan dit hijspunt bevestigd en omhoog getild zodat de rolstoel of scootmobiel eenvoudig in de kofferbak van de auto te plaatsen.

(meer…)

Daklift

ellermeyer autoaanpassingen rolstoel daklift
ellermeyer autoaanpassingen rolstoel daklift gemonteerd

Een daklift is de perfecte oplossing voor het meenemen van uw rolstoel. De daklift wordt zoals het woord het al zegt, op het dak van de auto gemonteerd.

Kunt u uw rolstoel in de auto laden als de rolstoel naast uw staat en u net in de autostoel achter het stuur heeft plaats genomen?

 Ellermeyer heeft een goede ervaring voor het leveren en monteren van een daklift. (meer…)

ellermeyer

 
direct contact: 020 3428383