//lichamelijke beperking
lichamelijke beperking2017-07-12T16:33:32+00:00

LICHAMELIJKE BEPERKING

Auto rijden met een lichamelijke beperking. Ellermeyer biedt voor elke vorm van mobiliteit een oplossing. Het maakt niet uit of u zelf wilt rijden of als passagier. Elk mens, elke situatie is anders en elke oplossing moet daarom anders zijn. En die perfecte oplossing weet Ellermeyer autoaanpasssingen altijd weer te vinden. Het maakt niet uit welke (lichamelijke) beperking u heeft, welke behoefte u heeft en welk voertuig u heeft. In samenspraak met uw wensen en mogelijkheden bedenken en voeren wij simpele aanpassingen uit zoals het aanpassen van een gashendel tot zeer gecompliceerde projecten zoals het besturen van de auto met een hand d.m.v. een joystick besturing. Uitgangspunt is mobiliteit ook voor u individueel te maken zodat u de vrijheid kunt ervaren te gaan en staan waar u wilt ondanks uw lichamelijke beperking. Wij bieden oander meer oplossingen voor gas geven, remmen, sturen, schakelaars bedienen, veilig alles kunnen zien en zelfs electronisch hulp bij het autorijden.

Ellermeyer aanpassingen ontwikkeld en werkt uitsluitend met producten die voldoen aan alle Europese richtlijnen en van de beste kwaliteit.

gas geven

Ellermeyer autoaanpassing hulp bij gas geven

Gas geven kan lastig zijn als u problemen heeft met het bedienen van het standaard gaspedaal. Ellermeyer kan uw auto dusdanig aanpassen dat u toch veilig kan gas geven.

Segment of Handgas

Veel voorkomende aanpassingen zijn het toepassen van Segmentgas of Handgas. U geeft dan gas door middel van het naar u toe trekken van een hendel die wij aan het stuur monteren. Deze handel neemt de functie van het gaspedaal over. Dit passen wij veelal toe als de persoon in kwestie geen of niet genoeg kracht in de benen en/of voeten heeft om het gaspedaal te bedienen.   Dit is een aanpassing voor de CBR code 25

Gas links en rechts opklapbaar

In combinatie met het monteren van segmentgas. (meer…)

remmen

ellermeyer autoaanpassingen, handrem systeem bij lichamelijke beperkingen

Remmen tijdens het autorijden is lastig als u een lichamelijke beperking heeft. Ellermeyer autoaanpassingen biedt diverse oplossingen zoals onder andere een handbedrijfsrem of een remslof.

Handbedrijfsrem

Een handbedrijfsrem is een simpele praktische oplossing bij onvoldoende kracht in uw benen of voeten om het rempedaal volledig te kunnen bedienen. Remmen doet u dan door middel van het van u  afduwen van een hendel die gemonteerd wordt op het stuur. De hendel kan links of rechts op uw stuur worden bevestigd en is tevens opklapbaar. Het rempedaal bij de voeten wordt opklapbaar gemaakt zodat u meer ruimte heeft en een andere berijder deze kan terugklappen.

Remslof

Heeft u nog wel wat kracht in uw voeten of benen maar is de coördinatie wat minder tijdens het remmen dan is de remslof een goede oplossing.? De remslof is een schoenafdruk met opstaande randen waarin de voet geplaatst wordt en niet meer kan wegschuiven bij het remmen. Kogellagers zorgen voor een lichte bediening. (meer…)

electronisch rijden

Electronisch rijden
Electronisch autorijden houdt in dat wij de auto zodanig aanpassen dat u ondank uw beperking toch in staat bent de auto te besturen. Bent u rolstoelgebonden en wilt u zelf graag autorijden, dan is een joystick, een fietsstuur of een ministuur van Paravan de oplossing voor uw individuele mobiliteit. Het Drive By Wire systeem van Paravan biedt u oplossingen als uw bewegingsmogelijkheden beperkt zijn. Ellermeyer aanpassingen is dealer van het elektronisch-digitale besturingssysteem. (meer…)

veilig alles zien

veilig alles zien tijdens het autorijden is cruciaal. Ellermeyer biedt diverse mogelijkheden om goed het overzicht tijdens het autorijden te behouden.

schakelaars bedienen

De verplichte schakelaars in uw voertuig kunnen wij aanpassen op diverse manieren. We kunnen de bedieningen (ruitenwisser, richtingaanwijzer etc) verplaatsen naar de andere kant van het stuur of naar het zijportier.

sturen

Stuur bedienen

Een mindere functie van uw hand is geen belemmering om zelfstandig te sturen. Ellermeyer heeft veel oplossingen in huis. Een stuurknop, een handspalk, een kantelbaar stuurwiel of verticaal of horizontaal stuurwiel behoort tot de mogelijkheden. Onze deskundigen bepalen samen met u wat de beste oplossing is.

ellermeyer

 
direct contact: 020 3428383